14-04-2020

Den kliniske tilgang til Hypnose

Kan alle blive hjulpet af hypnose

Det enkle og klare svar er

Måske! –Hvis man vil!,

og hvis der er god kemi mellem klienten og hypnotisøren.

Som tidligere beskrevet, er der alt for mange der sidestiller hypnose og hypnoterapi med det man ser på film, og de Show-hypnoser som de enten har set på tv, eller som sceneshow.

Hypnose kan så meget mere end at underholde.

Der er efterhånden flere steder inden for det etablerede sundhedsvæsen, som har taget hypnosen til sig, og den bruges bl.a. som smertebehandling ved nogle tandlæger og som smertelindring ved fødsler. Også en del psykologer har taget hypnosen/hypnoterapien til sig, og bruger den i daglig praksis, både til konkrete kliniske problemstillinger (psykosomatiske lidelse), men i høj grad også til børn som kan være fastlåst i indre konflikt i forhold til opvækst i dysfunktionelle familier.

Mange læger, psykologer og tandlæger der bruger hypnose i deres behandlinger er samlet i Dansk Selskab for Klinisk Hypnose, som er et tværfagligt hypnoseselskab. Foreningens formål er, at fremme forskning, anvendelse, uddannelse og oplysning om hypnose i behandlingsøjemed. Sammenslutningen har lavet egen Diplomuddannelse i Hypnose og selskabet er samtidig tilsluttet internationale sammenslutninger.

Det betyder, at hypnose er meget mere end, at få mennesker til at stå på et ben og gale som en hane.

Hvordan var det nu lige? – hvad var hypnose?

Hypnose er en tilstand hvor man bypasser den kritiske sans. Mange vil måske, (efter at have prøvet hypnose) sammenligne tilstanden med yoga, dagdrømmeri og/eller meditation.

Man arbejder aktivt med, at ændre negative tankemønstre til positiv fremdrift.

En klient kan sige: "jeg har gået med en masse skam og skyld i mit liv, men efter hypnose er der meget bedre forbindelse mellem krop og sind".

Jeg håber, mit blogindlæg giver en smule mere indsigt i, hvad hypnosen kan gøre for positivt, at lave varige ændringer i livet.

Hvis du stadig er i tvivl om hvad hypnosen kan, så er du velkommen til at ringe til mig

på 5025 1488 så vi kan få en snak,

Måske skal 2020 være dit år, hvor du skal have lavet noget om i dit liv, eller måske er du bare er nysgerrig på, hvad hypnose generelt er.

Glæder mig til at høre fra dig

Del siden