Angst

Der findes mange former for angst, dog er der er stor forskel på, hvor generende angsten er. Nogle mennesker har en fobi, der gør specifikke situationer angstprovokerende og ubehagelige, for andre kan angsten fylde nærmest i døgndrift og være meget invaliderende.

Fælles for al angst er dog, at det nedsætter din livskvalitet.

Lige nu ser vi en stigning i Corona angst, men også andre angstområder er i stigning.

Angst

Alle mennesker har oplevet følelsen af angst. Det er en helt normal overlevelsesmekanisme, at kroppen går i alarmberedskab, når du står overfor noget farligt eller skræmmende.

Når angsten bliver til en lidelse bliver den ukontrollerbar, og hindrer dig i at handle fornuftigt.

Angstanfald kan dukke i alle situationer og give kropslige symptomer som for eksempel kvalme, hjertebanken, rystelser, åndenød, svedeture eller kuldegysninger. De psykiske symptomer kan være bekymring, dødsangst, svimmelhed, katastrofetanker m.m. Angsten kan også give bekymring, usikkerhed, panik. Din adfærd er muligvis påvirket i en sådan grad, at du forsøger at undgå det, der normalt udløser din angst – uanset hvilken konsekvens det kan have for dig.

Angsten påvirke både krop, følelser, tanker og adfærd.

At slippe angst

Selv om angst er vanskeligt at leve med, er det helt naturligt, hvis tanken om at slippe den alligevel er ubehagelig. Angsten kan have fulgt dig i mange år, måske i så lang tid, at den giver dig en følelse af tryghed.

Hos mig vil terapien foregå i et tempo, hvor du hele tiden føler at du kan følge med, og hvor du føler dig tryg.

Vi vil typisk starte med at fastslå hvor din angst stammer fra og hvordan den har og har haft indflydelse på din hverdag, herefter kan vi gå i gang med den behandling der kan neutralisere eller nulstille din oplevelse.

Efterfølgende vil du føle dig rigtig godt tilpas, og du vil sandsynligvis mærke de første forandringer, 3 – 4 behandlinger vil normalt nok til at skabe varig forandring.

Har du brug for hjælp?

Booke en tid via linket her

Del siden