11-04-2020

Hypnose - den fantastiske trouble shooter

Mange spørger hvad hypnose egentlig er?

– helt kort kan man vel sige, at det er en tilstand af indadvendt opmærksomhed, en tilstand af positiv påvirkelighed og en positiv indlæringstistand

Al hypnose er selvhypnose – og det er også rigtigt, idet man ikke kan hypnotiseres, hvis ikke man vil.

Ofte forbindes hypnose med tab af selvbestemmelse – hvis det var så let, og hypnosen havde så stor kraft og indvirkning på mennesker, som ikke selv var villige til positiv forandring, så kunne man jo med lethed eliminere kriminalitet - men sådan er det ikke, kun hvis man selv vil forandringen, kan den ske.

Dave Elman, som var en berømt hypnotisør (1900-1967 ), og som har skrevet mange bøger om hypnose giver følgende forklaring:

Hypnose er ”bypassing af den kritiske sans og etablering af selektiv tænkning”

Hvor modtagelig er man for hypnose.

Der er mange parametre der spiller ind. Feks. Siger man, at hvis man tidligere har været i hypnose, så kommer man lettere i trance/hypnose igen, og dette kun under forudsætning af, at man selv ønsker at blive hypnotiseret.

Hvis man er bange for at blive hypnotiseret eller man er træt når hypnosen bliver foretaget, så vil resultatet af denne hypnose have minimal eller intet resultat.

Misforståelser omkring hypnose

Ofte opstår der misforståelser omkring hypnose.

Mange tror at man taber bevidstheden, man taber kontrollen og man har ingen vilje – dette ligger så langt fra virkeligheden som man kan komme. Når man er i trance/hypnose, kan man høre alt hvad der foregår omkring en, og man kommunikerer ofte med hypnotisøren. Mennesker som prøver hypnose for første gang sige tit, ”jeg var altså ikke i hypnose, jeg kunne høre alt hvad du sagde, og alt hvad der foregik omkring mig” – og det er rigtigt, man har jo bare været på en ”guidet meditation” og set i det lys, er hypnosen jo ikke ”farlig”

For at forklare hypnose for mennesker der ikke har prøvet at blive hypnotiseret kan man sige, at det næsten er det samme som hvis du bliver fanget af en god bog eller en god film, du bliver opslugt i det univers du nu har valgt – her kan du stadig fornemme alt omkrig dig, men du reagerer ikke på det, eller hvis du er ude og køre, og når du kommer hjem, så kan du faktisk ikke huske hvordan du er kommet hjem – Hypnose føles sådan.

Der kan også være mennesker der er bange for at man ikke kan komme ud af hypnosen igen.

Tidligere skrev jeg, at al hypnose er selvhypnose, og derfor kan alle komme ud af trancen igen, men hypnotisøren er uddannet til at guide dig ind og ud af hypnosen, og du bliver aldrig sendt ud af døren hos hypnotisøren, hvis ikke du er kommet helt ud af din hypnose. 

Kan jeg komme til at afsløre hemmeligheder – Nej, her er vi tilbage til det med, at hvis ikke man vil hypnotiseres og guides i en bestemt retning, så gør man det ikke, heller ikke under hypnose.

Hvorfor skal jeg vælge hypnose

Du skal aldrig noget!, men hypnosen kan hjælpe dig med at slippe dine uvaner rygning, stress/angst og vægttab, men hypnosen har mange andre positive egenskaber, som jeg vil skrive om senere

Hypnosen vælger man til, for at opnå EGNE drømme og mål, både fysisk og mentalt

Husk, vælg altid en uddannet hypnotisør, når du vil i gang med hypnose gør det, er du sikker på at hypnotisøren kan håndtere de aktuelle problemstillinger.

Del siden